Jak chránit vlasy před povětrnostními vlivy

Děsíte se před myšlenkou, že byste si na hlavu měli nasadit klobouk nebo šátek, abyste ochránili své vlasy před sluncem, větrem nebo deštěm? Možná se domníváte, že k takové ochraně vlasů není potřeba. Mýlíte se. Pojďme se podívat na nejlepší způsoby, jak chránit vlasy před povětrnostními vlivy.

Slunce

Slunce je jedním z největších nepřátel našich vlasů. Působením UV záření dochází k poškození vlasových proteinů, což vede ke ztrátě lesku, pružnosti a pevnosti vlasů.

Před odchodem ven na slunce je tedy třeba myslet na ochranu vlasů. Používejte klobouky, šátky nebo speciální produkty na vlasy s UV ochranou. Také je vhodné omezit čas strávený na přímém slunci a vlasy pravidelně hydratovat.

Vítr

Vítr je pro vlasy velmi nepříznivý. Vysušuje je, zamotává a může způsobit jejich lámání.

Abyste zvládli boj s větrem, noste klobouk nebo si vlasy septejte do copu či drdolu. Také můžete použít vlasový olej nebo leave-in kondicionér, který dodá vlasy potřebnou vlhkost a zároveň je zklidní.

Déšť

Déšť může vlasy zplihovatit, zvláště pokud jsou chemicky ošetřené nebo barvené. Navíc, pokud jsou vlasy po dešti vystaveny vysoké vlhkosti, mohou se začít krepit.

Chraňte své vlasy před deštěm tím, že si nasadíte klobouk nebo kapuci. Další možností je použití voděodolných vlasových produktů.

Studeno

Nízké teploty mohou vysušovat vlasy a způsobovat jejich křehnutí. Také mohou způsobit vznik lupů a suché pokožky hlavy.

Abyste se vyhnuli těmto problémům, noste v zimě čepici. Rovněž doporučujeme pravidelně používat vlasové masky, které vlasy a pokožku hlavy hydratují a vyživují.

Závěr

Chráňte své vlasy před povětrnostními vlivy a dovolte jim tak zůstat zdravé a jemné. Používejte ochranné produkty a dopřejte svým vlasům dostatečnou péči. Vaše vlasy si zaslouží to nejlepší!