Jak dodat objemu vlasům

Vlasy s objemem jsou symbolem životnosti a mladosti. Nejenže působí zdravě, ale také dodávají celkovému vzhledu tou správnou dávku přitažlivosti. Pokud se však neobdařil genetikou, která dala vašim vlasům přirozený lesk a objem, nezoufejte. Existuje mnoho způsobů, jak dosáhnout objemu, aniž byste si museli pořizovat drahé produkty nebo postupy. V následujících řádcích se s vámi podělíme o některé z těchto metod, které vám mohou pomoci.

Změna stravovacích návyků

Stejně jako zbytek těla, i vlasy potřebují správnou výživu, aby byly silné a zdravé. Součástí vašeho jídelníčku by měly být potraviny bohaté na proteiny, jako jsou maso, ryby a vejce, stejně jako ořechy a semena. Také je důležité dodávat tělu dostatek železa, zinku a bílkovin, které jsou nezbytné pro zdravý růst vlasů.

Využití přírodních produktů

Mnoho komerčních produktů pro péči o vlasy obsahuje chemikálie, které mohou v průběhu času poškodit vlasy a vysušit je. Na druhou stranu, přírodní produkty, jako je kokosový olej, aloe vera, avokádo či vejce, mohou vlasy posílit a dodat jim objem. Tyto produkty lze jednoduše aplikovat přímo na vlasy a nechat působit po dobu 20-30 minut před opláchnutím.

Použití objemových šamponů a kondicionérů

Existuje mnoho šamponů a kondicionérů určených speciálně pro zvýšení objemu vlasů. Tyto produkty obvykle obsahují speciální složky, které zesilují vlasy a dodávají jim vzhled plnosti. Při výběru objemového šamponu nebo kondicionéru si vyberte ten, který je určený pro váš typ vlasů.

Fénování a použití kulmy

Při správném použití mohou fén a kulma zvýšit objem vlasů a dodat jim na plnosti. Důležité je však používat tyto nástroje s rozvahou a nepřehánět to s teplotou, aby nedošlo k poškození vlasů. Když si vlasy fénováte, skloňte hlavu dopředu, abyste fénem mohli dosáhnout kořínků vlasů a dodat jim tak objem.

Strih a účes

Jistě, délka a střih vašich vlasů mohou také ovlivnit jejich objem. Kratší vlasy obvykle působí plnější a objemnější než dlouhé vlasy, které mohou vypadat těžkopádně a ploše. Pokud si přejete dlouhé vlasy, zkuste vrstvený střih, který může dodat vlasům objem.

Závěr

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli metodu, důležité je pamatovat na to, že péče o vlasy je dlouhodobý proces. Nečekejte okamžité zázraky. Místo toho buďte trpěliví a postupně budete vidět výsledky. A co je nejdůležitější, milujte své vlasy takové, jaké jsou!

Autor: Jan Novák