Tyto oleje by měl mít ve své kosmetické tašce každý!

Přírodní oleje jsou nenahraditelnými zkrášlujícími produkty. Můžeme je užívat mnohými způsoby a mohou nahradit celou řadu známých kosmetických produktů či ingrediencí. Existuje velká spousta možností, jak můžete oleje využít už dnes!

Jaké oleje jsou těmi nejlepšími pro začátečníky? Pro kosmetické účely se užívá snad stovka olejů, ale ne všechny musejí být exotické. Pojďme se podívat na ty nejpopulárnější kosmetické oleje s univerzálním užitím.

ARGANOVÝ OLEJ

Nejlepší zkrášlující olej, jinak známý jako tekuté marocké zlato.

Arganový olej se získává z ořechů z argánie, které rostou primárně v Maroku. Jedná se o za studena lisovaný a nezpracovaný olej plný EFA, vitaminů včetně vitaminu E a fytosterolů.

Pro co je arganový olej známý? Pro svůj posilující, obnovující a ochranný účinek. Jedná se o přírodní štít před UV zářením, plus chrání vlasy před stylingovým poškozením. Dodává vlasům lesk, hebkost, pružnost a omlazení. Lze jej užívat na vlasech, nehtech a pokožce obličeje. Arganový olej je rozhodně jedním z nejverzatilnějších olejů.

KOKOSOVÝ OLEJ

Z kuchyní se přesunul do našich koupelen. 

Kokosový olej je znám primárně z našich kuchyní, ale můžeme jej využívat také pro péči o naši pokožku a naše vlasy. Jedná se o jeden z mála olejů, které jsou při pokojové teplotě v pevném skupenství. Pokud si koupíte tekutý kokosový olej, pravděpodobně není za studena lisovaný a nezpracovaný.

Jaké nabízí výhody? Kvalitní kokosový olej se zaměřuje na hydrataci. Nehydratuje přitom sám od sebe, ale chrání pokožku a vlasy před vysušováním a ztrátou hydratace. Kromě toho vyhlazuje, dodává lesk, zpevňuje a chrání vlasové konečky před třepením. Funguje jako krém, balzám na rty a přírodní vlasový kondicionér. Kokosový olej je velice populární mezi kudrnáči.

MANDLOVÝ OLEJ

Oblíbený olej všech maminek pro ochranu vlasů a účinek proti stárnutí.

Kdokoliv může těžit z mandlového oleje, jelikož se jedná o lehký, na živiny bohatý a univerzální olej. Získává se z mandlí skrze extrakci za studena bez jakéhokoliv dalšího zpracování. Kvalitní mandlový olej voní po mandlích a ořeších a okamžitě se absorbuje.

Proč je favorit maminek? Protože se může užívat během těhotenství, kdy omlazuje pokožku a dodává jí pružnost, čímž zabraňuje tvorbě strií. Hodí se i miminkům. Kromě toho se jedná o skvělou volbu pro pokožku a jeden z nejpopulárnějších olejů pro vlasy střední porozity, ten nejčastější typ vlasů.