10 Přirozených Tipů na Pečování o Pokožku, Které Musíš Znát!

Péče o pokožku je životně důležitá. Vaše pokožka je nezbytná pro ochranu vašeho těla, udržuje jeho vlhkost, chrání vaše tělo před škodlivými vlivy prostředí a umožňuje přirozenou regulaci teploty. Vaše pokožka je také největší orgán, který máte, a proto je důležité, aby jste si o ni důsledně pečovali a zabezpečili jí přirozenou hydrataci, aby její zdraví a vzhled byl vždy na prvním místě.

Často k boji s problémy s pletí dochází po vystavení účinkům stresu, nezdravé stravě, kouření, nedostatku spánku nebo znečištění. To je důvod, proč je důležité, abyste používali přírodní ingredience a přístupy k péči o pokožku. Tyto tipy vám pomohou udržet pokožku zdravou, mladistvou a krásnou díky dosažení maxima s minimem úsilí.

1. Zapomeňte na vodu

Místo vody vaši pokožku hydratujte různými oleji či zásadními produkty, vhodnými pro váš typ pleti. Skvělé tipy na základní produkty jsou aloe, bambucké máslo, olivový olej, kokosový olej, sezamový olej nebo ricinový olej. Každý z těchto olejů má své vlastnosti, které zaručují přírodní náhradu hydratace. Různé typy pleti potřebují odlišné druhy hydratace. Tukové produkty pomáhají vyživit pokožku, která je dehydratovaná, a důsledné používání ještě bude usnadňovat vyrovnávat pH pokožky.

2. Používejte čerstvé ingredience

Ujistěte se, že vaše oblíbené produkty proti stárnutí nebo řešení problémů s pletí obsahují čerstvé ingredience. Mezi tyto ingredience patří rostlinné oleje, rostlinné extrakty, aloe vera a med. Tyto ingredience jsou známé pro své schopnosti přirozeně hydratovat pokožku a snižovat vrásky. Krom toho by měly být bez parabenů, syntetických barviv a dalších syntetických látek, které mohou být škodlivé pro pokožku. Ujistěte se, že produkty, které používáte, pocházejí z přírodních zdrojů a jsou přírodní a čerstvé. Tím zajistíte maximální účinnost produktů.

3. Omezte stres

Často se s přicházejícími stresujícími situacemi spolu objevuje i podráždění pleti, nadměrné olupování nebo nedostatečná hydratace. Všechny tyto problémy se zhoršují, když se objevuje stres a nervozita. Abyste se o svou pokožku dobře starali, musíte 18 se zbavit stresu. Proto je důležité, abyste vyhledali různé metody, jak se stresu zbavit, jako je meditace, průběžná relaxace nebo hledání vhodných postupů k zvládnutí stresu.

4. Nepoužívejte alkohol

Máte-li problémy s opalováním nebo suchou pokožkou, měli byste se vyhnout používání tonerů s alkoholem. Použití alkoholu na pleti je známé, že jí dodává hebkost, ale použití ho může vést k ještě většímu odmaštění pleti a je vystaven dehydrataci. Místo toho je lepší vypít velké množství vody, aby se hydratovalo přirozeně, a používat tonery s bylinkami, které poskytnou větší hydrataci pleti bez alkoholu.

5. Přizpůsobte svůj režim pro každou sezónu

Každá sezóna si žádá jiný typ péče o pleť. Například na podzim se můžete soustředit na postupy a produkty, které jsou určeny k ochraně proti chladnému počasí a pomoci s regenerací pokožky po letním slunění. Na jaře se soustředit na barvení nebo hydrataci, aby její zdraví bylo opět na čelním místě. V létě se zaměřte na správnou hydrataci pomocí produktů, které jsou vhodné pro váš typ pleti, a spolehlivou ochranu pomocí faktoru SPF. V zimě se soustředit na dodání tekutin pomocí tuku produktů a zvýšit ochranu proti divokému počasí.

6. Věnujte pozornost své pleti

Je důležité, abyste věnovali své pleti denní pozornost. Koneckonců, vy můžete nejlépe určit, které