Vitamin C v obličejových sérech, aneb 5 účinků a 5 produktů

Vitamin C je pro náš organismus esenciální ať už jsou náš věk či typ pokožky jakékoliv. Rozjasňuje pigmentové skvrny, chrání nás před sluníčkem a také nás chrání před předčasným stárnutím. Ten nejlepší přitom nalezneme ve vysoce koncentrovaném a lehkém séru na obličej. Jaké sérum si vybrat, abychom poznali blahodárný účinek vitaminu C na naši pleť? 

Séra s vitaminem C jsou skutečnými bestsellery, jelikož je tento vitamin skvělý při rozjasňování a prevenci stárnutí. Pojďme se podívat na účinek vitaminu C na pokožce a objevme ty nejlepší produkty, které jsou o něj obohaceny!

5 účinků, které zajišťuje každodenní užívání vitaminu C uživatelům

Proč se vyplatí užívat vitamin C? Jelikož tato ingredience dodává naší pokožce v rámci séra opravdu úžasné účinky. Objevte 5 účinků, které si můžete za pomoci vitaminu C zajistit.

1. Snížení viditelnosti vrásek

Sérum s vitaminem C je velice populární mezi ženami, které si všímají prvních vrásek. Askorbová kyselina efektivně chrání pokožku před volnými radikály a zpomaluje tak stárnutí pokožky. Vitamin C také obnovuje přirozenou denzitu pokožku. Podporuje syntézu kolagenu a elastinu, což jsou dva proteiny, které zajišťují naší pokožce pevnost. Díky sérům s vitaminem C je pokožka pružná, pevná a hebká.

2. Méně viditelné pigmentové skvrny

Snížení viditelnosti pigmentových skvrn je jedním z nejčastějších účinků produktů s vitaminem C. Askorbová kyselina má účinek snižující viditelnost pigmentových skvrn vzniklých vlivem sluníčka, akné, zánětů či hormonální dysbalance.

3. Účinek při boji s akné

Vitamin C lze užívat každodenně při boji s akné. Nejen, že rozjasňuje pokožku v oblastech dřívějšího akné, ale také dokáže zabránit symptomům akné a zánětu. Má také jemný peelingový účinek, takže vyrovná tón pokožky.

4. Posílené kapiláry

Sérum s vitaminem C je také efektivní léčbou poškozených kapilár. Pokud se chcete zbavit nedokonalostí vaší pokožky, askorbová kyselina je zde pro vás!

5. Omlazující účinek, bojující proti stárnutí

Omlazující účinek je jedním z nejvyhledávanějších účinků vitaminu C. Ideální pro jeho zajištění je užívat vitamin C ve formě koncentrovaného séra, které dokáže efektivně pomoci s péčí o pleť či pokožku. Kyselina askorbová vyživuje a osvěžuje pokožku a chrání ji před slunečním zářením, volnými radikály a znečištěním. Pomáhá pokožce udržovat si svou záři a také ji vyhlazuje.

5 nejlepších obličejových sér s vitaminem C, které se vyplatí užívat na každodenní bázi

Ne každý produkt s vitaminem C je opravdu efektivní! Forma vitaminu C, která se v séru objevuje, je mnohdy klíčová. Když je stabilní, můžeme si být jisti, že se dostane až do dermis a zajistí nám lepší účinek. Pokud budete užívat vhodné vitaminové sérum, pleť se vám odvděčí krásou a zdravím.

nejlepší obličejové sérum Nanoil

1. Nanoil Vitamin C Face Serum

Jednička mezi séry s vitaminem C. Nejlepší složení, jednoduchá forma a 100% efektivita. Sérum od Nanoil s obsahem vitaminu C se postará i o pleť těch nejnáročnějších zákazníků. Obsahuje stabilní formu vitaminu C – etyl askorbovou kyselinu. Dále je účinek vitaminu C posílen obsahem extraktu z kořene Punarnava, který se často užívá v oblasti přírodní medicíny. Díky této směsi ingrediencí dokáže sérum Nanoil Vitamin C Face Serum:

  • efektivně rozjasňovat tmavé skvrny.
  • ozdravovat pokožku a dodat jí lesk.
  • snížit viditelnost akné.
  • vyhlazovat vrásky a vyrovnávat tón pokožky.
  • obnovovat mladistvý vzhled pokožky.
  • chránit před UV zářením a volnými radikály.
  • zabraňovat praskání kapilár

Více informací na webových stránkách: www.nanoil.cz

2. Sesderma C-Vit Liposomal Serum

Sesderma C-Vit je dalším sérem s vitaminem C. V tomto případě se ale jedná o sérum, které je výrazně dražší, než náš vítěz. Toto liposomální sérum se stabilní formou askorbové kyseliny je odolné vůči oxidaci. Produkt také obsahuje extrakt z ginkgo a morušovníku. Dále obsahuje kyselinu hyaluronovou a quercetin (flavonoid). Na jedné straně zajišťuje koncentrace složek efektivní omlazení, ale na straně druhé mohou složky spouštět podráždění v případě, že je vaše pokožka příliš citlivá.

3. Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Minimalistická lahvička Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop obsahuje řádově méně minimalistickou recepturu. Kromě askorbové kyseliny produkt obsahuje polypeptidy, které posilují přirozenou hydro-lipidovou vrstvu pokožky a komplex rostlinných extraktů: Centella asiatica, yuzu, lotus, kořen peony, grep, šišák bajkalský, kdoulovec čínský a dokonce i extrakt z brokolice. Díky těmto složkám je sérum od Klairs efektivním antioxidantem, který má vyživující účinky a účinky proti stárnutí. Sérum funguje jako prevence, takže vám již nepomůže při samotné léčbě vrásek a tmavých skvrn.

4. Image Skincare Vital C Hydrating Antioxidant A C E Serum

The Image Skincare Serum je dalším sérem s vitaminem C na našem seznamu. Jak celý název napovídá, sérum hydratuje pokožku a zpomaluje oxidaci. Vitamin C zde byl kombinován s dalšími dvěma vitaminy podporujícími naši pokožku. Jsou jimi vitamin A (retinol) a vitamin E (tokoferol). Pamatujte si, že retinol znamená, že bychom měli sérum užívat ráno pouze tehdy, kdy si aplikujeme opalovací krém (vit. A může způsobovat citlivost vůči slunečním paprskům). Cena Image Skincare Vital C Serum je opravdu vysoká.

5. Alpha-H Vitamin C with Grape Seed

Sérum s vitaminem C od Alpha-H si vysloužilo páté místo v našem mini-žebříčku. Toto o pokožku intenzivně pečující sérum stimuluje produkci kolagenu, zlepšuje strukturu pokožky, snižuje hyperpigmentaci a garantuje ochranu před externími agresory. To vše je možné díky kombinaci askorbové kyseliny, grepového extraktu a extrakt glycyrrhiza. Škoda, že je cena séra Alpha-H tak vysoká. Kromě toho recenze tvrdí, že nezajišťuje účinek dostatečně rychle. I přesto si své místo na žebříčku zaslouží.