Recepty pro omlazující masky na krk a obličej

Každá žena sní o zářivé, svěží pokožce. Bohužel je ale nesmírně těžké, udržovat naši pokožku v optimálním stavu. To, jak naše pokožka vypadá, je výsledkem celé řady faktorů, včetně takových, jako je například vystavení pokožky slunečními světlu, použití invazivní kosmetiky, nezdravá dieta a hormonální změny. Stav a vzhled naší pokožky lze zlepšit použitím obličejových a krčních masek. Níže naleznete jednoduché a efektivní recepty na domácí obličejové masky.

Masky na obličej a krk

Trh s kosmetikou nabízí celou řadu specializovaných masek pro péči o pokožku a krk, které efektivně obnovují buňky a zabraňují ztrátě zdravého vzhledu. Bohužel je ale drtivá většina z nich mimo finanční možnosti běžného zákazníka. Naštěstí ale v řadě případech nabízí příroda alternativu za přijatelnější cenu.

Obnovující obličejová maska založena na medu, jogurtu a citrónu – recept

Tato silná, obnovující obličejová maska funguje skvěle, ať už máte jakýkoliv typ pokožky. Med, jogurt a citron vytváří opravdovou bombu pro potřeby vaší pokožky:

  • med dovává hydrataci pokožky a dodává jí zářivost;
  • jogurt obsahuje kyselinu mléčnou, díky které se odstraní mrtvé buňky pokožky a ta tak bude vypadat svěží;
  • citron dodává pokožce zářivost a vyrovnává její barevný tón, dále také kryje jizvy.

Ingredience:

  • 3 čajové lžíce medu,
  • polovina sklenky přírodního jogurtu,
  • 5 kapek citronu.

Jak na to:

Všechny ingredience vložte do jedné nádoby a pořádně je promíchejte, poté je aplikujte na obličej a zanechte 20 minut působit. Maska by se měla používat dvakrát týdně.

Pro přeměnu masku na exfoliační peeling stačí přidat 2 lžíce vloček a vmasírovat si je na pokožku kruhovými pohyby.

Obnovující a zpevňující maska – recept

Pokud vám přijde, že vaše pokožka postrádá pružnost a pevnost, maska z vloček a medu je dokáže obnovit.

Ingredience:

  • 2 čajové lžíce vloček,
  • 1 polévková lžíce medu.

Jak na to:

Smíchejte obě ingredience a vmasírujte jemnými, kruhovitými pohyby. Zanechte působit čtvrt hodiny a poté vše vymyjte studenou vodou.

Obnovující maska na pokožku hlavy a krku – recept

Krk patří mezi ty části našeho těla, kde pokožka jako první ztrácí pevnost a pružnost. Prvních známek stárnutí si všimnete na povrchu krku. Pokud jste si jich všimli, je na čase použít masku, která hydratuje, zpevňuje a omlazuje.

Ingredience:

  • 2 čajové lžíce přírodního medu,
  • 2 žloutky,
  • 2 čajové lžíce olivového oleje.

Jak na to:

Všechny ingredience vložte do jedné nádoby a pořádně promíchejte. Poté masku aplikujte na vyčištěnou pokožku krku. Jemně vmasírujte za použití kruhovitých pohybů a nechte 15 minut působit. Poté produkty vymyjte studenou vodou.

Maska na krk a obličej z avokáda – recept

Avokádo má vyživující a hydratující účinek a přesně proto dokáže maska z toho ovoce zpevnit a hydratovat pokožku. Výsledky aplikace jsou úžasné a získáte díky nim zdravou a zářivou pokožku.

Ingredience:

  • půl sklenice medu,
  • zralé avokádo.

Jak na to:

Rozdrťte avokádo za pomoci vidličky, přidejte med a smíchejte obě složky tak, aby vznikla pasta. Poté aplikujte masku na obličej a krk a nechte ji 20 minut působit. Poté si pořádně umyjte obličej a krk studenou vodou. Maska by se měla aplikovat dvakrát týdně.

Zpevňující obličejová maska s vejci – recept

Vejce obsahují vitamin A, D a E společně s B komplexem. Pokožka bude díky těmto složkám zářivá a hebká. Maska na vaječném základě dokáže zpevnit pokožku a vyhladit vrásky, výsledkem čehož bude mladistvý vzhled pokožky.

Ingredience:

– bílek,
– čajová lžíce medu.

Jak na to:

Prošlehejte bílky a poté přidejte jednu čajovou lžíci medu. Směs pořádně promíchejte. Poté si navlhčete obličej vodou, aplikujte masku a nechte 15 minut působit. Po uplynutí 15 minut si promyjte pokožku studenou vodou. Maska by se měla používat dvakrát týdně.

Omlazující obličejová maska s medovým základem – recept
Již jsme zmínili úžasné vlastnosti jak medu, tak vejce. Další složka této masky – olej z hroznových semen – dokáže efektivně zbavit pokožku volných radikálů, zabránit jejímu stárnutí a obecně redukovat škodlivé účinky slunečního záření na pokožku. Kromě toho má pozitivní účinek na kapiláry, jelikož posiluje cévy a zabraňuje tvorbě popraskaných kapilár na povrchu pleti

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce medu,
  • vejce,
  • polévková lžíce olivového oleje,
  • polévková lžíce oleje z hroznových semen

Jak na to:

Rozdrťte vejce a oddělejte žloutek od bílku. V míse se žloutkem poté smíchejte přimíchejte med a začněte míchat, dokud nedostanete směs s hladkou konzistencí. Přidejte olivový olej a olej z hroznových semínek a pořádně promíchejte. Šlehejte bílky v druhé míse a poté obsah této mísy přidejte k první míse.

Aplikujte masku na vyčištěný obličej a nechte ji působit 30 minut. Poté ji vypláchněte studenou vodou. Dále aplikujte větší množství vyživovacího krému.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *